HorseHage of Kuilgras

Verschillen HorseHage en Voordroog

Wat zijn de verschillen tussen HorseHage en Voordroog, Kuil, kuilgras?Afbeeldingsresultaat voor horsehage dustfree

Veel mensen denken dat HorseHage en voordroog/kuilgras/sillage hetzelfde zijn, maar er zijn meerdere belangrijke verschillen:
HorseHage is gemaakt van specifiek gekweekte grassen of alfalfa.
De velden worden om de twee tot drie jaar gecultiveerd en opnieuw ingezaaid om de consistente niveaus van voedingsstoffen en vezels te behouden en onkruid te minimaliseren.

Voordroog, kuil, kuilgras, aan de andere kant, wordt vaak gemaakt van oudere weiden die de boer tussen begrazing roteert voor zijn voorraad en de productie van voer.
Het gras heeft de neiging om meerjarig te zijn en levert een ruwvoer op dat variabel kan zijn. Het is over het algemeen minder vezelig en hoger in eiwitten en kan te rijk zijn voor paarden.

HorseHage wordt geproduceerd met het optimale vochtgehalte voor paarden (tussen de 35 en 45 procent) door strenge kwaliteitscontrole gedurende het hele productieproces.

Bij het maken van kleine baal kuil of voordroog is dit niveau van beheersing moeilijk te handhaven in een algemene landbouwsituatie.

HorseHage is verwelkt op het veld en tot balen gemaakt net als hooi. Het is dan sterk samengedrukt om een minimale hoeveelheid lucht in de zak achter te laten. Dit zorgt voor de optimale gisting die nodig is om het gras of luzerne te behouden als een voor paarden geschikt ruwvoer, en minimaliseert de groei van bacteriën, schimmels en schimmels.

Bij een kleine baal voordroog is er meer lucht aanwezig als gevolg van een gebrek aan compressie en is fermentatie minder efficiënt en kan het de groei van ongewenste organismen mogelijk maken.

HorseHage is verpakt in plastic zakken met een interne plastic voering om het risico van doorboren te verminderen, wat schimmel veroorzaakt. 
Het plastic is ook semi-permeabel waardoor tijdens de fermentatiefase geproduceerd gas kan ontsnappen, terwijl wordt voorkomen dat lucht binnendringt. 
Dit proces resulteert in het vacuümverpakte uiterlijk van de HorseHage-zakken, waardoor het product zeer stabiel is en ongeopend tot maximaal 18 maanden kan worden bewaard. 
Door de afmetingen van de balen zijn ze heel gemakkelijk te hanteren en kunnen ze buiten op een pallet worden opgeslagen. 
Vanwege de sterk gecomprimeerde baal, zult u merken dat er meer ruwvoer in een baal zit dan u denkt!

Voordroog is meestal verpakt in niet-doorlatend plastic dat gemakkelijker kan worden doorboord

We doen aanzienlijke inspanningen om ervoor te zorgen dat het gras en luzerne dat voor HorseHage wordt geoogst, op het optimale groeiniveau is voordat het wordt geknipt/gemaaid. De beslissingen over wanneer een bepaald veld gemaaid moet worden en wanneer het gras geploegd moet worden om maximale kwaliteit te bereiken, zijn gebaseerd op het onderzoeken van het gewas in het veld en het gebruik van jarenlange ervaring in het produceren van HorseHage. Batches worden onderzocht voorafgaand aan vrijgave voor verkoop en gecontroleerd op vochtgehalte, uiterlijk, textuur en aroma. Nutritionele analyse wordt het hele seizoen uitgevoerd om ons de maximale niveaus van informatie over de voedingswaarde van onze producten te bieden.

Voordroog  wordt vaak gesneden als het weer goed is en wordt meestal niet getest voordat het wordt gesneden, dus voedingswaarde en DM kunnen variëren

HorseHage wordt volledig gegarandeerd door de fabrikanten.

Voordroog balen kunnen van baal tot baal vaak variëren in kwaliteit en voedingswaarde en er is vaak geen garantie bij het kopen van voordroog baal, wat vaak resulteert in een zekere verspilling.

HorseHage wordt geproduceerd in vier variëteiten – Ryegrass, High Fibre, Timothy en Alfalfa – waardoor u ruwvoer kunt voeren dat is afgestemd op de behoeften van uw paard.
Kuil of voordroog komt meestal alleen in één type voor en de waarden voor voedingsstoffen en energie zijn vaak niet bekend.HorseHage Forage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *