HorseHage / Mollichaff

HorseHage – hét originele stofvrije ruwvoer

HorseHage biedt een gezond, stofvrij en consistent alternatief voor hooi of voordroog.

Over HorseHage
In de jaren zeventig maakte Mark Westaway zich steeds meer zorgen over het feit dat zijn militarypaarden voortdurend hoestten. Zijn dierenarts was van mening dat het hoesten stofgerelateerd was en dat aangezien hooi de belangrijkste stofbron was, het probleem zou blijven bestaan tenzij iemand een stofvrij ruwvoer kon bedenken dat speciaal voor het paard was ontworpen. Dus vanuit een toevallige maar belangrijke opmerking werd het idee voor HorseHage geboren.

Mark Westaway geeft twee belangrijke redenen voor het succes van HorseHage.
“Ten eerste is het een natuurlijk product zonder toevoegingen en het komt het dichtst bij weide gras.
Ten tweede kan het niet alleen helpen om een gezond ademhalingssysteem te behouden, maar ook het spijsverteringsstelsel. Meer dan dertig jaar productie heeft ons alle kennis en ervaring gegeven die we nodig hebben om een p
roduct van topkwaliteit te maken, en onze verkopen bewijzen dit. “

Wat is HorseHage?
HorseHage is een 100% natuurlijke, langvezelige, gefermenteerd ruwvoer in de varianten “Ryegrass Mix” (raaigras), “HighFibre” (vezelrijk), “Timothy” (timotheegras) en “Alfalfa”.

HorseHage is het optimale ruwvoer voor paarden omdat bijna alle voedingsstoffen uit het verse gras behouden blijven door de gezonde grassen op een speciale manier te bewaren.
Het is een speciaal voor paarden geproduceerd gefermenteerd ruwvoer op basis van een beproefde mix van diverse raaigrassen en timotheegrassen. HorseHage gebruikt deze grassen al bijna 30 jaar omdat ze belangrijke voedingsstoffen voor paarden bevatten.
Deze speciale grassoorten worden in de herfst geteeld.
De beteelde oppervlakten worden vervolgens onderhouden en regelmatig gecontroleerd op planten die giftig zijn voor paarden.
Voordat de grassen in de vroege en late zomer worden gemaaid, gebruikt HorseHage een drone met een warmtebeeldcamera om te controleren of/waar de reekalfjes zijn. Zo worden de dieren beschermd..

Een extra hoge snede voorkomt verontreiniging van het ruwvoer. In tegenstelling tot kuilvoer wordt het gras niet onmiddellijk in folie gewikkeld, maar eerst gedroogd door het gras op het veld te keren totdat de juiste graad van droogte is bereikt.

Het gras wordt vervolgens in balen geperst en verpakt. Door het gras in luchtdichte foliezakken te verpakken, wordt een uitstekende verliesvrije melkzuurgisting verkregen.
Bovendien kan een houdbaarheid van ten minste één jaar worden gegarandeerd.
Het late snijtijdstip garandeert het hoge gehalte aan ruwe celstof en het lage eiwitgehalte die zo belangrijk zijn voor paarden.

HorseHage is niet alleen ideaal voor vrijetijdsdieren, maar ook voor prestatiepaarden en fokdieren, omdat HorseHage door de verschillende maaitijden en grasmengsels het juiste ruwvoer voor jouw paard of pony kan produceren.

Het productieproces en de vergroening het hele jaar door dragen bij tot de bescherming van het milieu, waardoor het gewas een zeer goede eco-balans heeft.

HorseHage MolliChaff
HorseHage MolliChaff