Selecteer een pagina

Konijn

Konijn
Konijnen zijn actieve en intelligente dieren die gemiddeld ongeveer acht tot tien jaar oud kunnen worden.
Een konijn heeft een uitgebalanceerde voeding nodig met een hoog gehalte aan vezels om hun darmen gezond te houden en het kauwproces te bevorderen, zo slijten hun continu groeiende tanden.
Vezels zitten in ruwvoer zoals hooi. Geef je konijn elke dag onbeperkt hooi van goede kwaliteit. Kwaliteitshooi is geweldig voor hun tanden, spijsvertering en houdt ze bezig. Gemaaid, vers gras moet worden vermeden omdat het gras snel fermenteert en spijsverteringsstoornissen kan veroorzaken.
Zorg altijd voor toegang tot vers water uit een kom of zuigfles met metalen punt, controleer de fles regelmatig om er zeker van te zijn dat het correct werkt.
Voer bladgroenten die goed zijn voor de tanden en zorgen voor afwisseling. Wortelgroenten, inclusief wortels, zijn niet goed voor konijnen, dus gebruik ze alleen als tussendoortje.

Konijnen houden ervan om op takken te knabbelen, bijvoorbeeld op wilgentakken. Dit geeft ze iets te doen, het is goed voor de tanden en het biedt extra vezels.

Konijnen kunnen snel (te) dik worden als ze niet de juiste voeding krijgen en/of niet voldoende bewegen.
Gebruik de conditie score meter voor je konijn ongeveer elke vier weken om de lichaamsconditie van je konijn te controleren.

Geef je konijn de ruimte!
Om gezond te blijven, hebben ze veel beweging nodig naast het juiste voedsel!

De waardering van www.rwdh.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 348 reviews.